LocalizeDirect satsar en miljon dollar på utvecklingen av Gridly - ett headless CMS som är skräddarsytt för spelutvecklare

2020-07-23 | LocalizeDirect

Det svenska lokaliserings- och mjukvaruföretaget LocalizeDirect meddelar att en investering på 1,1 miljon dollar (10 264 530 kr) har investerats i bolaget från Entreprenörinvest (som ägs av familjen Kamprads stiftelse) och ett antal svenska riskkapitalbolag och privatpersoner, samt Innovum Invest. Även tidigare investerare deltog i finansieringsrundan. Jan Andersson, en av grundarna och före detta VD för ReadSoft (nu Kofax), kommer att sitta i LocalizeDirects styrelse.

Investeringen går direkt till lanseringen och utvecklingen av Gridly – ett kollaborativt headless CMS för flerspråkiga spelprojekt.

“De senaste åren har vi observerat trenden att spel mer och mer liknar tjänster. Istället för en engångslansering släpper utvecklare nytt innehåll mer frekvent, ofta veckovis och på flera språk. Att hantera spelets data (så som strängar, IAP, spelmekaniska variabler) för agil utgivning på flera plattformar och flera språk är tidskrävande och kan snabbt bli oöverskådligt. Gridly kommer att underlätta denna process och tillåta produktionsteam att samarbeta mer tids- och kostnadseffektivt”, säger Christoffer Nilsson, VD för LocalizeDirect.

Gridly har ett öppet API, kalkylblads-UI, versionskontroll, branching, användar access control och stöd för lokalisering. LocalizeDirect erbjuder utvecklare en prismodell som är baserade på projektens storlek, där första steget är gratis.

“Efterfrågan för agil högkvalitativ lokaliseringsteknologi och tjänster fortsätter att växa. Det är redan en huvudsaklig faktor för att lyckas inom spelindustrin, men det är uppenbart att behovet för lokalisering växer snabbt även i andra områden. LocalizeDirect är välpositionerat för att växa inom marknaden och Gridly har potential att bli den främsta lösningen för många företag inom flera industrier”, understryker Jan Andersson, styrelseledamot i Entreprenörinvest och Innovum Invest.

För närvarande är Gridly i sitt betastadie och kommer att släppas under september 2020.

Om LocalizeDirect:

LocalizeDirect är ett svenskbaserat lokaliserings- och mjukvaruföretag, grundat 2009. Idag erbjuder företaget spelöversättning, LQA och CMS-tjänster för spelindustrin med över 65 språkpar. LocalizeDirect är etablerat i Sverige och Vietnam med ett stort antal managers inom försäljning, lokalisering och QA som arbetar över hela världen. För mer information om Gridly, besök https://www.gridly.com/

Om Entreprenörinvest:

Entreprenörinvest ägs till 100 procent av familjen Kamprads stiftelse (IKEA). De specialiserar sig genom investeringar i små till medelstora företag som befinner sig utanför Sveriges storstäder.

Om Innovum Invest:

Innovum Invest har sitt säte i Helsingborg och ställer kapital, nätverk och kompetens till förfogande för sydsvenska bolag.

Media Kit